+36 23 631 655  pharma@cremum.hu

Nyitvatartásunk: H – CS: 8:00-16:30, P: 08:00-14:00

A húgyúti problémákról

A hosszú tél után igazán ránk fér egy remek, felhőtlen és gondtalan nyár! Sok-sok vízparti élménnyel, strandolással, napfürdővel, nyaralással, kirándulással.

 

De – mert mindig van egy de –, a nyári terveinket könnyen sutba dobhatjuk a visszatérő felfázás, húgyúti diszkomfortérzet, hólyagproblémák miatt, amivel leginkább nyáron, strandolás alatt gyűlik meg a bajunk.

 

A felnőtt nők 40-50% -ának életében legalább egyszer van húgyúti diszkomfort érzete. A húgyúti fertőzésben szenvedő nők 20-30% -ánál ismétlődik a fertőzés.

 

Bárkit érinthet, ezért fontos tisztában lenni vele, milyen enyhítő megoldások léteznek a problémára.

Húgyúti problémák esetén fogyasszunk több folyadékot, lehetőleg vizet vagy gyógyteát, válasszunk pamut, nem túl szűk fehérneműt, kerüljük a csípős, fűszeres ételeket.

 

Nem minden esetben a legjobb megoldás azonnal antibiotikumhoz nyúlni, az viszont fontos, hogy a tünetek első jeleinél rögtön cselekedjünk, hiszen a felfázásos tüneteket az esetek nagy részében baktérium okozza, amely könnyen és gyorsan szaporodik.

 

Ha nincs lehetőségünk orvost felkeresni, választhatunk a recept nélkül kapható gyógynövényes megoldások közül is.

 

Szerencsére sok gyógynövény és természetes hatóanyag van, amely kifejezetten hatásos húgyúti problémák esetén, azaz gátolják a baktériumok szaporodását és segítenek is megszabadulni tőlük. Ilyen pédául a tőzegáfonya, a d-mannóz és a csarab is. Vannak olyan probiotikumok, amelyek szintén hasznosak ilyen esetekben, hiszen hatásukat épp az intim területeken fejtik ki – gátolják az ártalmas baktériumok szaporodását. Elérhető már olyan 100%-ban természetes készítmény is – a Cys-Control Forte +bifidobaktériumok – , amelyet kifejezetten a húgyútak egészségének visszaállítására és megőrzésére terveztek, és a d-mannózt, a tőzegáfonyát, a csarabot és a két bifidobaktérium törzset olyan arányban tartalmazza, amely a leghatékonyabb lehet a húgyúti panaszok esetén. A megfelelő készítmény használatával a húgyúti diszkomfortérzet akár 48 órán belül a múlté lehet. Azoknak, akik visszatérő húgyúti problémával küzdenek, célszerű megelőzésként is használni a fenti gyógynövényeket.

 

Kutatások alapján a húgyúti fertőzések 80%-át az E. coli baktérium okozza. Mind a megfelelő mennyiségű tőzegáfonya (36 mg PAC), mind a d-mannóz és a bifidobaktériumok gátolják a baktérium megtelepedését a hólyagfalon, a csarab pedig erős vízhajtó hatásánal fogva segít a baktériumokat kiüríteni a szervezetből.

 

https://cyscontrol.hu/hugyuti-diszkomfort/

 

A felfázásos tünetek bár kellemetlenek, de hamar el is múlhatnak, ha időben kezdjük a kezelést. Amennyiben 48 órán túl is tartanak, keressük fel orvosunkat! Antibiotikum szedése esetén egészítsük ki a kezelést természetes megoldásokkal.